Κέντρο πολιτισμού περιβάλλοντος και περιηγήσεων

Μπήκαν οι βάσεις για καθιέρωση των μαθητικών αγώνων αρχαίου δράματος

Ένα μοναδικό θέαμα για τους εκατοντάδες θεατές του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας και ταυτόχρονα συγκλονιστικές εμπειρίες για τα παιδιά-πρωταγωνιστές των παραστάσεων επιφύλαξαν οι μαθητικοί αγώνες αρχαίου δράματος, που διοργανώθηκαν το περασμένο Σάββατο από το δήμο Μαρώνειας-Σαπών.

 

Το στοίχημα των διοργανωτών, που ήταν να φέρουν τη νέα γενιά σε επαφή με τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας είχε επιτευχθεί ήδη από την προετοιμασία. Η είσοδος των 8 θιάσων μαθητών από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής μας στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου έμελλε να σημάνει μια κορυφαία στιγμή στη διαδρομή του ιστορικού αυτού μνημείου της Ροδόπης. Οι μαθητές, με περίσσιο ενθουσιασμό, με σεβασμό στο χώρο και την αποστολή τους, παρουσίασαν μεταξύ άλλων αποσπάσματα από τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, προκαλώντας συγκίνηση και υπερηφάνεια στο κοινό.
  
Τη σκηνοθεσία των παραστάσεων και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε αναλάβει ο κ. Γιάννης Βουλτσίδης, που υπογράμμισε την ανάγκη τα νέα παιδιά να γνωρίσουν τον τόπο τους και να τον αγαπήσουν. Ο δήμος από την πλευρά του αγκάλιασε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο εγχείρημα, έχοντας επίσης ως γνώμονα τη γνωριμία των νέων της περιοχής με το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας.

Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών σήμανε την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος. Οι μαθητές δέχτηκαν συμβολικά δώρα για τη συμμετοχή τους στους αγώνες αρχαίου δράματος, ενώ άτυπη επιτροπή επέδωσε και βραβεία σε κάθε σχολείο για την παρουσία του. 
  
Τα φώτα έπεσαν με διάχυτο ενθουσιασμό και ικανοποίηση, στοιχεία που προαναγγέλλουν ότι αυτό το πρωτοποριακό ανά την Ελλάδα εγχείρημα μπορεί να επαναληφθεί με την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία και στο μέλλον.Συντάκτης:Θωμάς Σταμούλης 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.